dimecres, 14 d’octubre del 2009

1er dia

1 comentari:

  1. Com que ja va sent el moment per a que comence a omplir el meu blog de literatura universal, en el primer trimestre vaig a començar parlant sobre la literatura llatina, referint-me especialment als seus poetes més importants: Virgili, Ovidi i Horaci.

    - Virgili (Màntua,71 o 70 aC-Bríndisi,19 aC)
    És un autor lligat a Nàpols. En tota la seua obra queda reflectit el seu elogi a la vida retirada. Va escriure en un estil alexandrí postcatulià i va ser influït pels grecs i llatins.

    Seguint el model dels "Idíl·lis" rústics de Teòcrit, va fer ègloges i va crear l´ideal bucòlic de l´Arcàdia. L´any 39 aC VA PUBLICAR LES "Bucòliques", mot que en grec vol dir "pastor de bous". Aquests poemes són protagonitzats per pastors dins d´un escenari rural.

    Entre el 39 aC i el 29 aC va compondre quatre cants que tracten de la tasca del conreu de la terra, les "Geòrgiques". En elles hi combina preceptes de la vida al camp(desenvolupats en "Els treballs i els dies") i uns quants de la vida al camp de Cató, Cèsar i Verró.

    A partir de l´any 30 va començar, per encàrreg d´August, l´"Eneida", un poema èpic que fusionava l´"Odissea" amb la "Ilíada" dins de dotze cants en hexàmetre dactílic, ens explica l´establiment del troyà Enees a Itàlia.
    Abans de morir, el poeta va demanar a August que la cremara , encara que l´emperador no li va fer cas i acabà publicant- la finalment.

    ResponElimina