dimecres, 28 d’abril del 2010

Resum de la "Metamorfosi" de Franz Kafka

Un dia pel matí, Gregor Samsa es va despertar del seu llit, però va comprobar que el seu aspecte físic havia canviat i ara s'havia convertit en un insecte monstruós. Com que aquell dia calia anar al treball, ell va fer tot el possible per incorporar-se del llit i posar-se de peu. En aquells instants es quan va arribar l'apoderat a casa del Gregor per tal d'esbrinar perquè no havia acudit a treballar. Els pares de Gregor i la seua germana Grete li van dir que s'havia posat malalt, però com que aquesta justificació no li va semblar suficient, es va dirigir cap a la porta del Gregor per dir-li que ell no es podia permetre el luxe de deixar el seu treball de negocis. En el moment que el Gregor li va contestar, tots els membres de la família i l'apoderat van sorprendre's, perquè la seua veu semblava a la d'un animal. Per fi, ell mateix va aconseguir obrir la porta de la seua cambra i, al veure'l, l'apoderat va anar-se'n correns de la casa, la mare no parava de donar crits i el pare va agafar un bastó amb el qual li va empényer violentament per tornar-lo a portar de la cambra. A partir d'ací, Grete es va dedicar a portar el menjar al seu germà. Un altre dia, la mare i Grete van entrar en la cambra d'ell per emportar-se l'escriptori i la calaixera i Gregor es va dirigir cap a un quadre per a aconseguir que no se l'emportaren. Així que el va veure'l la mare i es va desmaiar. Després va arribar el seu pare i li va llançar una poma que va quedar encastada en l'esquena del Gregor.
La família cada vegada tenia menys diners per mantindre's i la mare i la germana van posar-se a treballar, van contratar a una dona per a que netejara la casa i per a que se'n fera càrrec del Gregor i, fins i tot, tres llogaters els havien pagat una certa quantitat de diners per poder quedar-se a viure amb ells.
Finalment, al descobrir els tres llogaters la brutícia i el desordre que hi havia en la cambra del Gregor, van anar-se'n per no tornar mai més. Quan la dona de fer faenes va acabar la neteja d'aquell dia, es va dirigir cap a Anna, la mare, per a dir-li que no calia que es preocuparen més pel seu fill, perquè ella ja havia acabat amb la seua vida.
Tot va acabar quan el pare, la mare i Grete se'n van mudar a altra casa i la seua filla se'n va casar amb un home que van buscar-li els pares.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada