dimecres, 21 d’abril del 2010

Preguntes de referides al llibre de lectura de "Madame Bovary"

Al llarg de la novel·la, Emma té diferents amants, que en realitat responen a diferents tipus d'amor. Explica-ho.

Emma és una dona disconforme amb el seu rol social: com a dona no es comforma amb el seu paper secondari, i per aixó, en algunes de les relaciones que manté amb els homes, adopta el paper dominant que, per aquella època, era més usual que l´adoptara l´home.

Un dels peronatges que més conviu amb Emma al llarg de la novel·la és Charles Bovary. Aquest és un individu ingenu, feble sotmès a la seua muller i sense voluntat pròpia i que admira ridículament la seua dona.

Hommais és l´apotecari vanitós, anticlerical, que defensa el progrés mal entès, i a qui l´únic que l´interessa és exhibir-se com a notari del poble. És vil, mesquí i servil davant dels superiors. Té manies de grandesa i vol arribar a ser algú en la política. En el fons admira i està secretament enamorat d´Emma, però no s´atreveix a estimar-la perquè és el prototipus del pare de família, però es venja d´Emma per no haver-li fet cas.

Lhereux és un comerciant vil i abjecte usurer traïdor i hipòcrita, ja que sap preparar molt bé les trampes comercials que porten a la protagonista a la ruïna econòmica.

Rodolphe, l´amant d´Emma, és un terratenient bon vivant que ve de cuitat i es creu superior als de poble. Sedueix Emma per entretenir-se i s´espanta quan ella vol més compromís. Només Emma el veu interessant perquè l´enlluerna el seu origen. El personatge de Rodolphe manté amguna relació amb el personatge literari de Don Juan.

León: el segon amant d´Emma. La seua relació amb Emma és la d´amor platònic. Aquest és vulgar, s´asemble a Emma en la seua mediocritat i en els seus somnis vans i falsament romàntics. No té iniciativa i es deixa dur totalment per ella, que el domina en tots els aspectes. Ella adopta el paper d´home en les seues relacions.

Uns altres personatges que intervenen indirectament en l´obra són:
Binet, l´individu anodí i gris, que amb el seu treball representa la monotonia provinciana. El rector Bournisien és el negatiu d´Hommais; és la tradició i el conservadurisme. És incapaç de confortar Emma quan ella li demana ajut.

Madame Bovary mare, dominant i autoritària, que ha modelat el caràcter passiu de Charles. Monsieur Bovary, simple, primitiu però sincer i lliure. Monsieur Rouault, pare d´Emma, pagés rude que es preocupa sobretot de la seua hisenda, però que juntament amb l´anterior resulta un dels personatges més veritables i humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada